Wie is nu de beste Internet Provider ?

De vraag wie nu net de beste internet provider in België is wordt mij zeer vaak gesteld en dit is een vraag die niet zo simpel valt te beantwoorden. In eerste instantie hangt het allemaal af waar je net woont en hoe het netwerk van de internet providers in jouw buurt is. In België zijn er op dit moment eigenlijk maar 2 netwerken en dat zijn de netwerken van Proximus en het netwerk van Telenet. Deze 2 providers zijn dan ook de meest gekozen in de markt, maar je kan eigenlijk nog makkelijk besparen op beide voor in feite hetzelfde.

1: 2 Netwerken, meerdere providers.

In België heb je meerdere providers, niet enkel Proximus en Telenet zijn spelers op de markt, zo heb je ook bijvoorbeeld Scarlet, Orange, EDPnet en nog veel meer. Alle andere providers buiten Orange en Telenet bieden hetzelfde aan wat Proximus zou kunnen aanbieden. Al deze providers huren het netwerk van Proximus in en wanneer je 1 van deze diensten aanschaft is het ook een installateur van Proximus in vele gevallen die je lijn zal gaan aansluiten. In bijna alle gevallen wordt je modem en eventueel je decorder opgestuurd en moet je deze zelf installeren. Bestel je bij Proximus komt de installateur zelf alles in orde brengen en heb je veel meer zekerheid. Andere providers zijn dan meestal goedkoper, bij Proximus betaal je wat meer voor de service die erbij komt. Het was dus kiezen tussen internet krijgen via het netwerk van Proximus of dat van Telenet. Maar sinds kort heeft Orange zelf ook zoals Proximus doet hun netwerk open gesteld en Orange huurt daar nu ook internet van. Zeker interessant op dit moment.

2: Mijn locatie is van belang.

Op onze website vergelijken wij meerdere providers, maar niet alle providers kunnen over heel België leveren, in tegendeel. In feite kan zover ik weet enkel Proximus over heel België Internet en meer aanbieden. Kleinere providers leveren zeker niet over heel België en dat komt met grote waarschijnlijkheid dat ze het netwerk van Proximus lokaal huren. Wat je bij ons het best kan doen is vergelijken welke de beste provider voor jou zou zijn en vervolgens op die provider zijn website kijken of zij internet en meer kunnen leveren aan jou. Telenet hun netwerk levert internet in heel Vlaanderen. Reken wel, Brussel en Wallonië is via Proximus of Numericable.

3: Welk netwerk is nu het beste ?

Ook op deze vraag hangt het er ook wat van af waar je woont. Weet wel, netwerken geven vooral problemen wanneer je enorm afgelegen ligt bijvoorbeeld, in een stad is het netwerk van beide providers meestal heel stabiel. Maar in het algemeen denk ik wel dat het netwerk van Telenet wel veel stabieler en sneller internet kan bieden in België, maar het kost wel wat meer. Is dit altijd nodig? Dat is een andere vraag waar je eens kan over nadenken.

Wat kan ik vooral aanranden om te doen.

Ik zou vooral aanraden om eerst eens te denken wat je net allemaal hebt en waar je dat hebt. Het is namelijk zo dat tegenwoordig bijna iedereen een GSM abonnement , internet, TV en/of een vaste telefoon. Je kan alles ergens anders bestellen natuurlijk, maar meestal komt het veel goedkoper uit als je alles bij 1 providers kan nemen, echter zijn er wel veel providers in België die maar 1 of enkele van deze diensten kunnen aanbieden. Kijk eerst en vooral eens wat je zelf allemaal hebt en kijk dan eens of het niet goedkoper uit zou komen om dit allemaal bij 1 providers te nemen. Het kan tegenwoordig ook om bijvoorbeeld in 1 pakket internet, TV en meerdere GSM abonnemeneten op maat te nemen bij 1 providers. 1 Factuur, meestal goedkoper dan alles apart te nemen. Op onze website kan je makkelijk kiezen wat je allemaal met elkaar wilt vergelijken en in een handige tabel met de meest belangrijkste punten staat er gegeven met wat de prijzen bij welke provider zijn. Let wel op, het kan zijn dat de provider net nieuwe diensten of prijzen heeft aangepast en dat ik het hier nog niet handmatig heb aangepast op deze website.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *