Booster van Proximus werkt niet.

Heb je geen internet kabel naar jouw Tv lopen of heb je ergens te trage Wifi? Dan zal Proximus jouw een Booster aanraden. Deze is te huur voor €2.49 per maand. Er wordt door veel van onze lezers gevraagd of je deze ook kan kopen, maar dit is niet het geval. Ze zijn enkel te huur bij Proximus.

Mijn Booster werkt niet naar behoren.

Deze Booster maakt via de Wifi verbinding van jouw modem verbinding en zal vervolgens jouw Wifi versterken evenals 2 UTP uitgangen aanbieden waar je een internetkabel kan op aansluiten. Echter wanneer de Wifi niet optimaal is in de kamer waar je de Booster plaatst, dan zal deze ook niet naar behoren werken. 

Vooral storingen op Tv hebben vaak te maken met draadloze oplossingen die niet naar behoren werken. Werkt jouw internet stabiel maar heb je veel last van Tv storingen en heb je een draadloze oplossing zoals de Booster? Dan zal het probleem hoogstwaarschijnlijk aan deze draadloze oplossing liggen. Dit kan verholpen worden door een technieker van Proximus, maar wanneer jouw Wifi dekking te slecht is in huis, dan zal ook een technieker dit niet direct kunnen oplossen. De goede oplossing ligt dan bij de PLC oplossing. Dit bood Proximus vroeger aan, maar nu niet meer. Echter kan jijzelf wel PLC oplossingen aanschaffen in de lokale internet winkel of op Bol.com.

Storingen zelf oplossen met PLC's.

Een PLC is ook een draadloze oplossing, maar werkt op een andere manier. Wanneer je een PLC oplossing aanschaft heb je 2 bakjes gekocht die je in een stopcontact kan steken. Het eerste bakje steek je bij de modem. Onderaan het bakje kan je een internet kabel steken. Deze steek je in het bakje en vervolgens in de gele poort van de modem. Nu heb je dit eerste bakje internet voeding gegeven. Het 2de bakje kan je steken waar dan ook in huis en hier vervolgens een internet kabel in steken en hier je Tv of vaste computer mee voeden. 

Ook hier heb je oplossingen voor Wifi voor. Je hebt ook PLC’s die Wifi versterken. Deze bakjes zijn wel duurder, maar zullen vervolgens ook een sterk Wifi signaal geven in kamers waar slechte Wifi was. Het grote voordeel van al deze bakjes is dat ze werken via jouw elektriciteitsnet en dus een veel verder bereik hebben dan de Booster van Proximus evenals dat je ze 1 malig kan aankopen in plaats van huren zoals de Booster.

PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

Wifi PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *