Alle Providers

Wanneer je onze website al wat hebt doorgelezen zal je wel merken dat enkel Telenet en Proximus een kabel aanbieden tot bij u thuis, maar hoe brengen die andere providers dan internet tot bij jou thuis hoor ik jullie al denken ? Wel het is eigenlijk vrij simpel. Andere Providers huren de kabel van Telenet of Proximus. In België is het zo dat enkel Telenet en Orange gebruik maken van de Coax kabel en dat alle andere Providers de kabel van Proximus huren. Neem jij dus bijvoorbeeld een pakket bij Edpnet, dan krijg je eigenlijk dezelfde kabel dan wanneer je een pak bij Proximus had genomen. Wanneer jij dus bijvoorbeeld bij Proximus zit en zou willen overstappen omdat jouw internet te traag is, dan ga je enkel bij Telenet of Orange sneller internet kunnen vinden. Alle andere Providers maken dus gebruik van de kabel van Proximus en kunnen dan ook niet sneller internet aanbieden dan dat Proximus dat kan doen. 

Wanneer je bij Orange internet los neemt zonder TV bij, dan krijg je een flybox modem met 4G. Dit wil zeggen dat je zelf geen kabel nodig hebt die binnen komt en dat de modem het 4G netwerk binnen haalt en jou vervolgens internet aanbied op de modem. Hier staat ook bij dat ze een maximale snelheid van 225 Mbps kunnen aanbieden, maar weet dat dit bijna onmogelijk is. Ook jullie kennen het gsm netwerk wel in België en weten ook wel dat er op heel wat plaatsen slecht bereik is. Heb jij bij jou thuis een slecht 4G netwerk, dan ga je ook geen snel internet kunnen halen uit 4G. Deze technologie is wel aan het opkomen, binnenkort hebben we misschien helemaal geen kabel meer nodig.

Welke Providers zijn er nog ?

In België heb je dus heel wat Providers. Deze zijn de Providers die jullie internet, tv of een gsm abonnement kunnen aanbieden.

Proximus

Telenet

Edpnet

Base

Scarlet

Orange

Dommel

Mobile Vikings