Alle Providers

Alle providers in België.

Proximus is de grootste providers in België die zowel internet, tv, vaste telefonie als mobiele telefonie aanbieden. De Belgische overheid heeft 53% van Proximus in handen, dus Proximus is ook een Belgische bedrijf. Voor hun internet, TV en vaste telefonie aan te bieden maken ze gebruik van hun telefonie netwerk in de straat. Dit netwerk valt volledig onder verantwoordelijkheid van Proximus en zij leveren hun diensten tot bij u binnen. U moet dus ook niet betalen om de kabel te laten binnenbrengen. Proximus is ook hard bezig aan hun glasvezelnetwerk zodat ze sneller internet kunnen aanbieden. Ook heeft Proximus een 4G netwerk en sinds 1 April 2020 start Proximus ook met hun 5G netwerk.

Scarlet in het dochterbedrijf van Proximus en is dus ook een Belgisch bedrijf. Om hun diensten aan te bieden maakt Scarlet ook gebruik van het Proximus netwerk maar hun diensten zijn heel wat goedkoper. Scarlet bied dus goedkoper internet, tv en telefonie aan dan Proximus zelf, maar er is wel een verschil. De diensten die Scarlet aanbieden qua internet zijn wat trager dan bij Proximus zelf. Qua TV zijn er minder zenders beschikbaar dan bij Proximus en voor hun telefonie zijn de datapakketten wat kleiner. Ook zijn er geen Scarlet winkels waar u langs kan gaan. Je krijgt dus wat minder service dan wat je zou krijgen bij Proximus echter betaal je heel wat minder per maand. Zeer interessant dus.

Telenet is de 2de grootste provider in België die internet, tv en telefonie aanbieden. Voor hun internet en tv maken zij gebruik van de tv kabel ( coax kabel ). Deze kabel brengen zij binnen wanneer u langs het straat woont, woont u wat verder dan de straatlijn, dan zal u zelf moeten betalen om de kabel binnen te brengen. De tv kabel heeft wel als voordeel dat ze sneller internet kunnen aanbieden aan hun klanten. Dit wil wel zeggen dat Telenet de duurste provider is in België. Wil jij het snelste internet? Dan moet je bij Telenet zijn.

Wanneer je internet in België wil aanschaffen zijn bovenstaande 3 providers de meest genomen providers. Orange zelf kan ook internet aanbieden bij de klant thuis. Wanneer je een volledig pakket samenstelt bij Orange dan maken zij gebruik van de coax kabel van Telenet. De diensten die zij vervolgens aanbieden zijn ook wat minder, dus iets trager internet en wat minder TV zenders, maar dit alles bieden ze wel veel goedkoper aan dan Telenet zelf. Wanneer je internet los besteld bij Orange dan krijg je een flybox opgestuurd welke gevoed wordt met 4G. Je moet dus geen kabel van eender welke provider in huis hebben om enkel internet van Orange te ontvangen. Een optimaal 4G verbinding in huis is wel aan te raden, anders gaat deze niet goed werken. Orange is zeer interessante provider.

Mobile Vikings is een zeer interessante provider wanneer het aankomt op mobiele gsm abonnementen. Zij bieden geen internet aan in huis, maar dus enkel mobiele diensten. Het grote voordeel van Mobile Vikings is dat zij de goedkopere mobiele abonnementen hebben. Op dit moment hebben zij zelf een pakket waar je voor €29 per maand onbeperkt kan bellen, sms’en en data kan verbruiken. Er is geen enkele andere provider in België die zulke prijzen kan aanbieden wanneer het aankomt op mobiele abonnementen.