Tips besparen

Bij onze Belgische Internet Providers zijn er heel veel mogelijkheden om toch heel wat geld te besparen voor dezelfde geleverde diensten, je moet enkel weten hoe natuurlijk. Vele Belgen betalen elke maand veel te veel en daar gaat deze pagina verandering in brengen. Op deze pagina kan je heel veel tips vinden hoe te besparen bij onze Belgische Internet Providers.

Algemene tips besparen.

Deze tips kan je eigenlijk toepassen bij alle Internet Providers. Deze vallen dus onder Algemene tips besparen.

Vele Belgen nemen een pak waarbij Internet en tv inbegrepen zitten en daarbij dan nog een al dan niet een gsm abonnement en dit omdat het volledige pak goedkoper uitkomt. Wanneer dit zo is en er moeten toch installatiekosten betaald worden, dan kan je die in vele gevallen omzeilen om toch nog een vaste telefoon bij te nemen in het pak. Jouw totaal pakket kost dan wel iets meer maar er zijn geen installatiekosten. Nadat ze alles zijn komen installeren kan je bellen om je vaste telefoon op te zeggen uit je pak en dan bespaar je dus de installatiekosten. 

Vele Belgen betalen ook veel te veel doordat ze eigenlijk het hoogste pakket qua Internet nemen en dan eigenlijk totaal niet veel verbruiken. Vele mensen denken ook dat het hoogste pakket sneller internet met zich meebrengt, maar dat is zeker niet altijd het geval ( zie volgende tip ). Kijk je internet verbruik na, je krijgt namelijk een x aantal verbruik per maand per pakket. Verbruik je veel minder kijk dan eens of het goedkoper pakket nog genoeg data aanbied per maand. Is dat zo, dan kan je een lager pakket Internet nemen en bespaar je heel wat per maand. 

Alle Providers geven bij hun pakket een snelheid aan in Mbps. dat je krijgt per pakket. Je denkt dan wel dat dat de snelheid is dat je gaat krijgen, maar die gedachte klopt jammer genoeg niet. Je krijgt enkel die snelheid wanneer de kabel bij jou thuis die snelheid wel aankan. Hoe dichter je woont bij een centrale van jouw Provider, hoe sneller internet ze kunnen leveren. Maar wanneer je afgelegen woont en dus ver van een centrale woont ga je veel trager internet binnen krijgen en dan haal je de snelheid niet die je pakket beloofd. Kijk na welk pakket je hebt en hoeveel ze beloven. Doe vervolgens een internet snelheidstest en vergelijk. Haal je jouw snelheid niet en is het lager pakket dat goedkoper is nog altijd even of sneller dan wat je thuis haalt, dan ga je even snel internet hebben met een lager en goedkoper pakket. 

Ken jijzelf nog tips om te besparen?

Ken jijzelf nog tips om te besparen bij onze Belgische Internet Providers? Aarzel dan zeker niet om ons een mailtje te sturen met jouw tip. Wij zullen deze met plezier toevoegen aan deze pagina. Gebruik hiervoor de contact pagina.