Een televisie zonder smart functies?

tv

Als je een tv hebt die geen smart functies heeft, wil je misschien de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot online content zoals streamingdiensten, sociale media en andere internetfuncties. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van een gewone tv een smart tv te maken, afhankelijk van je behoeften en budget. We hebben hieronder 3 mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

  • Streaming sticks
    Een van de eenvoudigste manieren om een tv om te toveren tot een smart tv is door een streaming stick of box aan te schaffen. Deze apparaten sluit je eenvoudig aan op een HDMI-poort van je tv en geven je toegang tot apps zoals Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, YouTube en nog veel meer. Voorbeelden van streaming sticks en boxes zijn de Amazon Fire TV Stick, Google Chromecast, Google Dongel en Xiaomi die meerdere modellen heeft uitgebracht.
  • TV Box

Een andere populaire optie is de tv box, deze sluit je aan op je tv via een HDMI-poort en verbind je met het internet via een Ethernet-kabel of Wi-Fi. Vervolgens kun je door de interface bladeren met een afstandsbediening en de apps starten die je wilt gebruiken. De interface is vaak vergelijkbaar met dat van een tablet.

TV boxen worden aangeboden met verschillende besturingssystemen, de populairste zijn die van Android en Apple. In het geval van Android kun je apps naar hartelust downloaden en installeren via de Playstore en bij Apple TV in de Appstore. Met een TV box heb je daardoor vele mogelijkheden om van je televisie een smart tv te maken. Van plan om een TV box aan te schaffen? Bekijk dan eens deze opties bij Koopie.be.

  • Gameconsoles

Veel gameconsoles zoals de nieuwste Xbox en PlayStation kunnen ook fungeren als streaming-apparaten en bieden toegang tot populaire streamingdiensten zoals Netflix maar ook Nederlandse aanbieders als NLziet etc. Bovendien kunnen gameconsoles worden gebruikt om te gamen, browsen op het web en multimedia af te spelen, wat handig kan zijn als je meerdere apparaten wilt vermijden.

Zoals je ziet heb je verschillende opties om van een gewone tv een smart tv te maken. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Door het toevoegen van een streaming stick, tv box of gameconsole krijg je toegang tot een wereld van online content en vermaak en hoef je je oude televisie voorlopig niet in te ruilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *