Telenet is te duur.

De grootste klacht over Telenet is dat ze veel te duur zijn en Telenet blijft dan ook nog eens elk jaar hun prijzen opdrijven. België is al een hoofdloper in hoge telecom facturen en dan is Telenet nog eens de duurste in België. Ik moet er wel bij vertellen dat Telenet dan ook weer het meest betrouwbare netwerk heeft in België. Echter zijn er wel heel wat internet providers die nog een zeer mooi voorstel kunnen weergeven tegen veel betere prijzen.

telenet

Welke alternatieven zijn er voor Telenet ?

Het eerste alternatief dat je zal vinden voor Telenet is Proximus. Proximus is samen met Telenet de marktleider in België. Zowel Telenet als Proximus leveren internet aan huis met hun eigen kabel. Dit wil dus zeggen dat in heel Vlaanderen zowel een kabel van Proximus als van Telenet binnenkomen in elk huis. Zo kan de klant zelf kiezen voor welke provider hij kiest.

Orange is een perfect alternatief wanneer je heel tevreden bent over Telenet. Orange maakt gebruik van de kabel van Telenet. Dus ben je tevreden over Telenet dan kan je even stabiel internet bij Orange verwachten. Op vlak van TV is het aanbod wat kleiner bij Orange dan bij Telenet. Je krijgt dus minder TV zenders, maar het zijn uiteraard wel internationale zenders waar amper Belgen naar kijken. Alle bekende zenders vind je uiteraard wel bij Orange. Orange is dan ook een pak goedkoper dan Telenet.

Scarlet is dan weer een zeer goed alternatief voor Proximus. Scarlet huurt dus de kabel van Proximus en brengt zo internet en tv tot bij de klant. Ook hier heb je weer hetzelfde als bij Orange. Je TV aanbod is minder dan bij Proximus maar je betaald dan ook een pak minder. Het internet is ook wat trager dan bij Proximus maar je bespaart dus heel wat geld per maand.

Mobile Vikings kan tegenwoordig ook internet aanbieden aan huis. Proximus heeft onlangs Mobile Vikings overgekocht en ja hoor, je raad het al. Mobile Vikings bied internet aan in huis met de kabel van Proximus. Ook hier weer hetzelfde. Je aanbod TV is wat minder dan bij Proximus en je internet is iets trager maar je bespaart wel heel wat per maand.

Wij hebben ook een artikel geschreven over het verschil tussen proximus of telenet. Alles wat je moet weten tussen beide kabels en diensten van deze providers hebben wij daar beschreven.

Waarom zoeken naar een alternatief voor Telenet?

Elk jaar zien wij een enorme pieken op onze website. Dit heeft te maken dat alle providers elk jaar enorme prijsstijgingen doorvoeren. Prijsstijgingen die de laatste jaren zo de spuigaten uitlopen dat veel mensen opzoek gaan naar andere alternatieven voor Telenet. Onze website helpt jou vergelijken tussen de vele internet providers in België.

Wij raden ook aan om met regelmaat je internet, tv of gsm abonnement te vergelijken. De reden hiervan is dat alle providers regelmatig uitpakken met aanbiedingen. Denk maar aan goedkopere of zelf gratis toestellen bij het aangaan van een nieuw abonnement. Goedkopere prijzen of andere abonnementen waar je eigenlijk meer krijgt voor minder geld en zoveel meer. De providers verdienen vooral veel aan klanten die al jaren hetzelfde abonnement hebben dus vergelijken is zo belangrijk. Bekijk wat je nu hebt en wat men aanbied in nieuwere abonnementen. De kans is groot dat je een goedkoper abonnement hebt waar je sneller internet bij hebt. Mensen die regelmatig wisselen tussen de internet providers zijn de mensen die het minst betalen voor hun telecom diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *