internet testen

Hoe je internet testen?

Vele mensen hebben bepaalde plaatsen waar ze niet op de wifi kunnen verbinden of waar de wifi verbinding heel traag is. Dat is de dag van vandaag iets lastig, want iedereen loopt rond met de smartphone en wil dan ook overal op het internet kunnen surfen. In dit artikel gaan wij uitleggen hoe je jouw internet kan testen, wat de oorzaken zijn van slechte wifi in huis evenals hoe je plaatsen in huis met slecht wifi bereik kan verhelpen.

internet testen

Hoe moet ik nu mijn wifi internet testen ?

internet testen

Speedtest.net is een geniale tool waarmee je jouw internet kan testen. Ze hebben ook een app welke ik aanraad om met je smartphone je wifi in huis te testen. Een smartphone is het makkelijkste omdat je hiermee makkelijk kan rondwandelen in huis. Wanneer je jouw wifi wilt testen moet je zorgen dat je met je smartphone bent verbonden op jouw wifi netwerk en zorg er ook voor dat jouw 4G uitstaat. Anders kan je slechte resultaten terugkrijgen.

Stap 1: Het eerste wat je nu moet doen is naast jouw modem gaan staan en vervolgens de test starten van speedtest.net. De test zal nu de download en upload snelheid testen. Omdat je naast de modem staat mag er heel weinig wifi verlies zijn en zou je ook de hoogst mogelijke waarde moeten meten op jouw app. De download snelheid is voor jou van belang en deze zal ook de snelheid van jouw internet weergeven. Door dit te doen weet je ook wat jouw internet provider bij jou in huis aanbied van snelheid. Er zit altijd een klein verlies op deze testen.

Stap 2: De volgende stap is om nu naar de kamer te wandelen waar je slechte wifi hebt en daar opnieuw de test te doen. Als je daar merkt dat de download snelheid aanzienlijk lager ligt dan weet je dat er teveel wifi verlies is in de kamer en zal je moeten gaan kijken naar 1 van de mogelijke oplossingen om de wifi te verbeteren in deze kamer.

Hoe kan ik nu wifi problemen oplossen ?

Over hoe je wifi problemen kan oplossen in huis hebben wij een volledige pagina gewijd. Hierin geven wij alle oplossingen weer hoe je wifi problemen kan oplossen in een kamer waar je wifi problemen hebt. Er zijn meerdere mogelijkheden maar deze mogelijkheden hangen af of jouw woning hierop voorzien is. Hiernaast heb je de beste oplossing die voor iedereen werkt.

De oorzaak van wifi problemen.

internet testen

De exacte reden van wifi problemen is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Moest je jouw modem nu kunnen installeren in de tuin en buiten rondwandelen, dan kan je makkelijk 100 meter ver wandelen en nog verbinden op jouw wifi. In huis is dit al heel wat anders. Wifi is een onzichtbaar signaal die de muren wel door geraakt, maar hoe meer muren, hoe minder signaal er nog door geraakt en hoe trager jouw internet ook

wordt. Dit is uiteraard simpel uitgelegd want niet elke muur laat even veel wifi door. Werk jij in huis met veel ijzer, hout of isolatie, dan ga je het jouw wifi ook moeilijker maken om alle plaatsen te voorzien van wifi. Uit ervaring weet ik dat marmer, water ( aquarium ) , hout, ijzer in muren, isolatie allemaal materialen zijn die wifi goed tegenhouden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *