Anoniem surfen met een vpn server.

Een VPN server geeft jou het voordeel om anoniem en veilig rond te surfen. De dag van vandaag is de burger al zijn privacy kwijt door het internet, denk maar aan de vele soorten advertenties. Iedereen zal al hebben meegemaakt dat men aan tafel een gesprek aan het voeren is en dat je eventjes later allerlei advertenties terug kan vinden over het gesprek dat gevoerd is geweest. Dit is enkel mogelijk wanneer jouw toestel de gesprekken volgen en hier keywords uithalen om vervolgens te gebruiken om advertenties op jou af te sturen. Voordeel is dat advertenties wat interessanter worden voor bezoekers, nadeel is dat je altijd en overal wordt afgeluisterd. Echter zijn er heel wat mensen die helemaal geen interesse hebben om continu te worden beluisterd en willen graag terug wat privacy in eigen handen nemen. Dit kan allemaal met een VPN server. De overheid zal onze privacy niet garanderen. Wij als burger zullen zelf stappen moeten ondernemen om weer anonimiteit te krijgen via het internet. 

Wat is een VPN server en hoe werkt deze?

Wanneer je jou aansluit bij een VPN dienst zoals NordVPN krijg je software op jouw computer. Het enige wat jijzelf moet doen is is op de software de connectie VPN aan te zetten en klaar is kees. Vervolgens kan je anoniem surfen. 

Wanneer je nu naar het internet gaat en een website opvraagt zal de VPN server eerst deze aanvraag versleutelen en naar de servers van de VPN software doorsturen. Vervolgens ontvangt de VPN server jouw aanvraag en zal deze weer ontsleutelen en stuurt deze naar het internet. Op deze manier wordt jouw website opgevraagd door de server van de VPN. De VPN ontvangt de gegevens van de site en versleutelt deze gegevens weer. Vervolgens stuurt de server deze versleutelde gegevens weer door naar jouw PC en de software op jouw PC zet deze weer om zodat jij de website kan bekijken. Het voordeel hiervan is dat hackers of programma’s jouw IP niet kunnen vinden, maar het IP van de VPN server. Hierdoor kunnen hackers jouw gegevens niet vinden en ben je anoniem op het internet.

Waarom kiezen voor NordVPN.

NordVPN is naar mijn menig de betere VPN software die je kan aanschaffen. De software is wel betalend en kost jou +- €10 per maand. Wanneer je kiest voor een langere periode krijg je veel korting. Voor 3 jaar betaal je namelijk +- €111 wat je dus tot 70% doet besparen.

NordVPN is de snelste VPN software die beschikbaar is. Omdat surfen een langere weg moet afleggen en naar de servers van de VPN moet gestuurd worden is je internet wat trager. De servers van NordVPN zijn de snelste en naar mijn mening ook de meest veilige om mee te surfen.

Wanneer je NordVPN aanschaft kan je software downloaden voor jouw computer maar ook voor jouw tablets en gsm toestellen. Je bent dus direct veilig voor al jouw toestellen evenals geld dit ook voor al jouw familieleden.

Waarom een VPN nemen?

Er zijn vele redenen waarom je anoniem wilt surfen. Wij noemen hieronder enkele van de bekendste op.

Veiligheid: Omdat je anoniem surft is het veel moeilijker geworden voor hackers om jou te traceren en binnen te breken in jouw internet. Zeker voor bedrijven is dit zeer belangrijk.

Anoniem surfen: Omdat je surft over de servers van een VPN surft ben je vindbaar op een ander IP adres. Hierdoor ben je veel anoniemer op het internet. Dit kan vele voordelen geven.

Open internet: Omdat je anoniem surft kan je weer op alle sites van het internet. Landen kunnen bepaalde sites blokkeren, denk maar aan China die Google, Facebook en meer blokkeren en hun eigen social media hebben. Door gebruik te maken van een VPN server is het weer mogelijk om toegang te krijgen op alle sites.

Netflix: Als Belg heb je toegang tot de Belgische Netflix. Gebruik je een VPN kan je veel makkelijker vanuit een ander land Netflix benaderen en dus ook alle andere series bekijken die je in België niet zou vinden.

Gamen: Er zijn ook heel wat games op steam die in Europa niet beschikbaar zijn. Met een VPN kan je weer makkelijk het spel aanschaffen buiten Europa en toch hier spelen. Met een VPN is het mogelijk om te kiezen via welk land je het spel bereikt. Zo moet je niet via internet in België het spel bereiken en kan je soms meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *