mobiel bereik in huis

Geen mobiel bereik in huis.

Vele Belgen hebben last van slecht mobiel bereik in huis of zelf helemaal geen bereik. Zeer lastig want je mist veel oproepen, krijgt berichten te laat binnen of kan niet snel iets opzoeken op het internet. Echter is hier wel een betaalde oplossing voor. In dit artikel leggen wij uit hoe het komt dat er zoveel mensen met slecht bereik sukkelen in huis en wat de oplossing is.

mobiel bereik in huis

Waarom slecht bereik in huis?

gsm bereik in huis

De reden dat vele Belgen last hebben van met hun mobiel in huis komt door te isoleren. Wij als Belg zijn al gespecialiseerd om onze huizen extreem hard te isoleren en onze regering verplicht ons om binnenkort nog harder te gaan isoleren. Buiten staan er heel veel mobiele masten die het gsm signaal versturen, maar het gsm signaal kan zeer moeilijk een baan vinden door alle isolatie. Dit is ook de grote reden waarom zoveel mensen last hebben van slecht bereik op de mobiel in huis. Gelukkig is er een oplossing.

De oplossing voor slecht gsm bereik in huis.

De eerste stap die je moet ondernemen is eventjes naar buiten gaan en rond jouw huis kijken of je mobiel bereik goed is. Heb je buiten goed bereik, dan heb je dus een goede verbinding met de dichtstbijzijnde gsm mast en is het ook mogelijk om je gsm probleem in huis op te lossen. Heb je buiten al geen bereik, dan zal je provider geen ondersteuning kunnen bieden en kan je best overstappen naar een andere gsm provider.

gsm bereik in huis

Heb je buiten toch goed bereik, dan kan je kijken naar een MCE. Een MCE staat voor Mobile Coverage Extender en is eigenlijk een mini mast die je in huis plaatst. Je moet deze MCE wel bij jouw internet provider aankopen want deze moet verbonden worden aan jouw modem. Bij Proximus kan je deze huren voor €5 per maand en bij Telenet is deze te koop voor €140. De kosten zijn voor de gebruiker en zullen ook niet worden terugbetaald. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *