Extra internetpoorten nodig.

Zowat alle internet providers komen een modem bij jou installeren waar 4 uitgaande internetpoorten op zitten. Je kan deze poorten gebruiken om toestellen te verbinden met de kabel i.p.v. met de wifi. Dit is vaker veel stabieler en sneller. Zeker vaste computers en decorders om TV te kijken zou ik altijd verbinden met een kabel zolang jouw huis dit toelaat. Wanneer jij net zoals ik kies voor een stabiel netwerk in huis dan zal je heel wat toestellen willen aansluiten op de kabel. Maar met 4 uitgangen is dat niet altijd mogelijk.

Gelukkig zijn er 2 mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Kijk gerust eens naar een switch of een hub.

Enkele goede switchen en hubs.

Hoe kan je meerdere internetpoorten verkrijgen?

Eerst en vooral is een switch of een hub een klein apparaatje met meerdere internetpoorten op. Je moet eerst je switch of hub verbinden met een internetkabel vanuit jouw modem. Op deze manier krijgt jouw switch of hub internet. Vervolgens kan je uit alle overgebleven poorten internet nemen. Op deze manier kan je meerdere toestellen verbinden met de kabel. Nu is er zelf wel nog een verschil tussen een switch en een hub.

Wat is het verschil tussen een switch en een hub?

Er is zelf nog een verschil tussen een switch en een hub. Heb je gewoon internet nodig op alle toestellen dan maakt het niet welk toestel je gebruikt. Wanneer je een netwerk maakt waar alle toestellen met elkaar kunnen communiceren dan zit er wel een verschil tussen een switch en een hub. Als voorbeeld nemen wij een printer.

Zoals je hierboven kan zien zijn er meerdere computers verbonden op een netwerk waar ook 1 printer op zit. Bij een hub stuur je een print opdracht door naar de hub. Alle computers en de printer ontvangen deze opdracht. De computers zullen deze opdracht negeren omdat zij niet kunnen printen, de printer zelf zal wel afdrukken.

Bij een switch stuur je met computer 1 een printopdracht uit. Een switch herkent de aanvraag en stuurt deze direct door naar de printer en dus niet naar alle toestellen op het netwerk. Wanneer je een groot netwerk hebt waar vele toestellen op verbonden zijn zal je merken dat een switch een veel betere investering is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *