gsm abonnement

Meer over je gsm abonnement.

Zowat elke Belg heeft een gsm en heeft dan ook een vast gsm abonnement of een herlaadkaart. Ook in de mobiele markt is het zo dat er maar 3 providers een mobiel netwerk hebben en dan andere providers deze dan huren zodat ze ook mobiele diensten kunnen aanbieden. De 3 grote providers die hun eigen mobiel netwerk hebben zijn Proximus, Orange en Base. Base is nu overgenomen door Telenet, dus zijn de 3 providers eigenlijk Proximus, Orange en Telenet. In dit artikel gaan wij wat dieper in op de mobiele providers in België en hoe je geld kan besparen.

gsm abonnement

Geld besparen met gsm abonnement.

Gsm abonnement vergelijken

De meeste Belgen gebruiken hun smartphone zeer actief en kiezen dan beter voor een gsm abonnement. Je betaald dan elke maand een vast bedrag en krijgt hiervoor een x aantal belminuten, data om te surfen en onbeperkt sms’en. Er zijn heel wat providers die een gsm abonnement aanbieden. Vergelijk je gsm abonnement online en bespaar heel wat geld.

Herlaadkaart vergelijken

Er zijn ook heel wat Belgen die hun smartphone helemaal niet actief gebruiken of zelf geen smartphone hebben. Dan kan je vaak heel wat geld besparen door te kiezen voor een herlaadkaart. Je betaald dan enkel voor wat je verbruikt. Is je geld op moet je een herlaadkaartje kopen en kan je weer verder surfen, bellen en sms’en. Vergelijk jouw herlaadkaart online.

De mobiele dekking in België

Ikzelf vind persoonlijk het mobiele netwerk van Proximus het beste. Dit omdat ze over heel België bekeken 4G kunnen aanbieden over de meeste gebieden. Andere providers zitten er niet ver van af, maar Proximus zijn 4G is toch het meest stabiele. Toch hangt er het van plaatst tot plaatst af welke provider 4G kan aanbieden. Er zijn online mappen te vinden, maar heb al gemerkt dat deze niet correct zijn. Het kan goed zijn dat je in huis geen mobiel bereik hebt en buiten wel. Hier kan de provider niet aan doen. Dit komt omdat je huis te dikke muren heeft om te dikke isolatie waardoor het 4G signaal niet meer binnen kan. Hier valt wel wat aan te doen. Wij hebben een artikel geschreven over wat je kan doen als je geen mobiel bereik hebt in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *