internet bekabeling nieuwbouw

Internet bekabeling tijdens verbouwingen.

Ikzelf ben van mening dat vele mensen die verbouwen te weinig rekening houden met het voorzien van internet bekabeling in huis omdat ze denken dat ze met Wifi overal in huis makkelijk bereikbaar kunnen zijn. In dit artikel gaan wij wat dieper in op de problemen die je kan krijgen als je geen internet bekabeling gebruikt tijdens verbouwingen evenals waar je allemaal op moet letten zodat je later deftig internet in heel het huis zal hebben.

Veel voorkomende problemen bij een nieuwbouw.

Anno 2020 komen er heel wat extra punten bij voor een nieuwbouw. Het grootste punt is de extra isolatie die nodig is en als er nu 1 ding slecht is voor goede wifi en 4G in huis te krijgen is isolatie. Stel dat je jouw modem in de garage hebt hangen is de kans klein dat je enkele ruimtes verder nog goede wifi zal hebben zonder wifi versterkers in huis. Daarom is het net zo belangrijk om alsnog internet bekabeling in huis te voorzien. Ikzelf zal ook altijd een vaste computer en een TV altijd rechtstreeks voorzien met een internetkabel i.p.v. met een wifi versterker, dit zal veel problemen oplossen.

Waar op letten bij een nieuwbouw.

De meeste elektriciens zullen samen met jou bekijken om in zowat alle ruimtes internet bekabeling te voorzien. Zij zullen op 1 bepaalde plaats alle internet bekabeling bij elkaar laten komen en dan is het ook het best dat jouw modem wordt geïnstalleerd waar al deze bekabeling bij elkaar komt. Nu moet je jouw elektricien ook een internet kabel laten leggen van waar je internet provider in huis binnen komt richting de kamer waar alle internet kabels bij elkaar komen. Doe je dit niet, dan kunnen ze nooit de modem installeren bij al jouw internet kabels en heb je in feite nog weinig aan al deze kabels. Doe dit altijd tijdens de verbouwingen. Later nog een kabel bijtrekken is geen simpele opdracht welke vaak veel geld kost. 

internet bekabeling nieuwbouw

Ik heb geen internet kabels voorzien, wat nu?

Zelf kom ik regelmatig bij mensen langs voor internet problemen en in vele gevallen zijn er geen kabels in huis. Je kan dan nog altijd jouw wifi versterken in huis met wifi versterkers. Onderstaande wifi versterkers hebben wijzelf allemaal al in de praktijk gebruikt en werken zeer stabiel. Voordeel aan kopen op bol.com is dat zij effectief inzetten op goede klantentevredenheid en als je ergens zeker bent dat als je toestel stuk gaat binnen de garantie dat deze gratis worden hersteld of je krijgt je geld terug. Om deze reden ben ik ook weer zeer te spreken over bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *