orange of telenet

Orange vs Telenet.

In dit artikel gaan wij wat dieper in over het verschil tussen Orange en Telenet. Wij noemen zowel de theoretische verschillen als de praktische verschillen op tussen Orange en Telenet. Ikzelf ben een technieker die ook voor beide providers heeft gewerkt en weet perfect als geen ander dat de theorie in vele omstandigheden toch niet overeenkomt met wat in de praktijk kan gebeuren. Alle verschillen tussen Orange en Telenet vindt je hieronder.

orange of telenet

Wat je moet weten van Orange.

Het eerste wat je moet weten is dat Orange 3 manieren heeft om internet bij jou thuis aan te bieden. De eerst mogelijke manier is ook de meest genomen manier. Dit is het aanbod van internet geleverd via de kabel in huis. Hiervoor gebruikt Orange de TV kabel ( coax kabel ) van Telenet. Manier 2 is de Fiber kabel. In Gent, Diksmuide, Poperinge, Antwerpen en Genk heeft Telenet de fiber kabel voorzien. In deze steden kan je bij Orange ook fiber nemen want ook hier huurt Orange de fiber kabel van Telenet. Optie 3 is voor mensen die geen kabels binnenkrijgen in huis. Zij kunnen kiezen voor een Flybox welke internet aanlevert via het 4G signaal dat binnenkomt in huis. Zoals je al kunt afleiden huurt Orange in feite de diensten van Telenet zodat zij ook internet en TV en telefonie kunnen aanbieden bij de mensen thuis. Orange is ook goedkoper dan Telenet en dit kunnen ze doen door lagere snelheden aan te bieden maar dan ook tegen scherpere prijzen. Hieronder kan je meer info vinden over de snelheden.

Theoretisch verschil tussen Orange en Telenet.

telenet of orange

TV aanbod

orange

TV aanbod

Zoals je hierboven kan afleiden kan Orange bijna overal hetzelfde aanbieden dan Telenet en dat is ook vrij normaal. Orange huurt namelijk de kabel van Telenet om hun diensten te kunnen aanbieden. Het enige verschil is de apparatuur welke geplaatst wordt waarmee ik dus bedoel de modem en decorder in huis. Zoals je wel kan zien hierboven bied Telenet 10 extra zenders aan tegenover Orange, maar dit zijn dan ook wel kleine zenders waar vele Belgen nooit naar kijken. Uit ervaring weet ik dat in goede omstandigheden de modems en decorders van beide internet providers perfect werken. Alsnog kan jijzelf veel verschil merken tussen beide providers. Deze beschrijven wij hieronder in de praktische verschillen tussen Orange en Telenet.

Praktische verschillen tussen Orange en Telenet.

Beide providers werken met dezelfde kabel, echter zijn er toch heel wat mensen die meer problemen ondervinden met 1 van deze 2 providers. In vele omstandigheden heeft dit te maken met de installatie van de provider uit. Zo is het mogelijk dat jouw Orange beter werkt in huis en dat je modem bijvoorbeeld naast de TV wordt geïnstalleerd. Het is mogelijk dat wanneer je dan overstapt naar Telenet dat de installateur vervolgens de modem in jouw garage plaatst. Uiteraard ga je hier andere resultaten mee behalen wat vele omschrijven als wifi problemen in huis. Je moet begrijpen dat wifi een draadloos signaal is dat in huis door muren, kasten en meubilair zijn weg moet banen tot aan jouw draadloze gsm of laptop. Hoe kleiner deze afstand hoe minder verlies je hebt. Staat je modem dus verder als voordien zal je problemen ondervinden. Dit kan je verbeteren door je internet te versterken, maar dit moet je goed doen en kan ook problemen met zich meedragen. 

Ook moet je weten dat Orange een minder aanbod heeft in betaalde TV zenders. Wil jij dus graag betaalde voetbal kijken of makkelijk naar Streamz kijken met de decorder, dan zal je beter af zijn met Telenet. Uiteraard zijn dit allemaal extra betaalde opties. 

2 thoughts on “Orange vs Telenet.”

  1. Administratie van Orange is wel een ramp.

    Maandelijks bellen om de factuur aan te passen ..daarom ben ik terug gegaan naar Telenet. Je betaalt wel meer bij Telenet..maar het maandelijks een uur aan de lijn hangen is niet leuk en ik krijg het niet in orde en na 6 maand was ik zo boos dat ik terug naar Telenet ben gegaan. Liever €20 meer uitgeven en service krijgen.

    1. Dit hoor ik wel vaker maar dan bij alle providers. In mijn ervaring heb je bij alle providers wat volk zitten die niet 100% weten wat ze doen en bij de 1ne provider al wat meer dan bij de andere. Wanneer alles goed staat ( en dat kan zeker bij alle providers ) dan heb je van deze administratieve problemen geen last. Echter kan het soms lang duren voor iets administratief in orde geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *