proximus overname mobile vikings

Proximus neemt Mobile Vikings over.

Op 14 December 2020 werd aangekondigd dat Proximus Mobile Vikings gaat overnemen. Dit heeft hoe je het draait of keert toch enkele gevolgen. In dit artikel gaan wij wat dieper in welke gevolgen klanten van Mobile Vikings hierbij gaan ondervinden. Eerst en vooral eventjes meegeven wie Mobile Vikings net is. Mobile Vikings is een Belgisch bedrijf dat gestart is in 2007 met zijn hoofdzetel in Hasselt. Deze was een dochterbedrijf van Base, een grote mobiele provider. In 2015 heeft Telenet Base overgenome waardoor Mobile Vikings vrij kwam. Deze is terecht gekomen bij DPG media waardoor er nog 3 grote mobiele providers overblijven.

proximus overname mobile vikings

DPG Media wou vooral werk maken om ook internet aan te bieden aan jongeren maar hier zijn ze nooit in geslaagd. Nu wordt aangekondigd dat DPG Media Mobile Vikings heeft verkocht aan Proximus wat dus wilt zeggen dat er weer een kleine mobiele provider wegvalt uit de Belgische telecom markt. Wat wilt dit zeggen voor hun klanten?

Wat betekend de overnome van Mobile Vikings voor de klanten?

Proximus kondigt aan dat er niets zal veranderen voor de 335.000 klanten die Mobile Vikings hebben evenals voor de 70+ medewerkers van Mobile Vikings. De naam Mobile Vikings zal ook blijven bestaan en zal een zusteronderneming worden van Proximus zoals Scarlet bijvoorbeeld ook is. Proximus geeft ook aan dat er geen verhoogde kosten zullen komen voor al hun klanten. Mobile Vikings werkt op dit moment samen met Orange voor hun diensten aan te bieden. Dit zal dus binnenkort overgezet worden naar het mobiele netwerk van Proximus. In mijn ogen zal dit zelf beter uitkomen voor de Mobile Vikings klanten, maar kan toch wel wat nadelen met zich meebrengen. Hieronder geven wij aan wat onze mening is van de overname van Mobile Vikings door Proximus.

Onze mening over de overname van Mobile Vikings.

Ikzelf ben jaar en dag klant geweest van Proximus op vlak van mijn gsm abonnement. Uit veel ervaring kan ik zeggen dat het mobiele netwerk van Proximus het beste is in België. Er zijn plaatsen waar je minder bereik hebt bij Proximus, maar dit heb je bij alle mobiele providers. Proximus kan over heel België het meeste bereik aanbieden evenals de hoogste snelheden op mobiel internet. Beide factoren spraken mij altijd enorm aan. Sinds enkele weken ben ik overgestapt naar Mobile Vikings welke dus het netwerk van Orange gebruiken. Moet zeggen dat ik ook aangenaam verast ben van het netwerk van Orange en het komt enorm dicht in de buurt van het netwerk van Proximus. Mijn overstap lag vooral in de prijzen die Mobile Vikings aanbood. Met dat ik meer en meer mijn gsm gebruik wou ik onbeperkte data en dit komt nu 1x het goedkoopste uit bij Mobile Vikings. Als het waar is dat de prijzen gelijk blijven bij Mobile Vikings en enkel het netwerk zou veranderen van Orange naar Proximus, dan zal het weer wat extra voordelen met zich meebrengen. Echter vind ik het persoonlijk zeer jammer dat er weer een Belgische internet provider verdwijnt uit het netwerk. Dit wil zeggen dat Proximus weer hun netwerk versterkt en hun aandeel in de Belgische markt weer vergroot. Uiteraard goed voor hun, maar hoe minder spelers op de markt, hoe duurder zij het blijven maken voor de Belgische klanten. Door de overname zal Orange weer heel wat geld verliezen en wij hopen vooral dat zij als 3de speler over enkele jaren ook niet verkopen aan Proximus of Telenet, anders zullen de prijzen zeker nooit gaan zakken voor de Belgische internet gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *