Scarlet biedt geen fiber aan.

Op dit moment is het zo dat Scarlet ( het dochterbedrijf van Proximus ) geen fiber aanbied. Fiber is de nieuwe technologie om zeer snel internet in huis aan te bieden. Proximus is al jaren bezig met de uitrol van hun Fibernetwerk en in grote steden lijkt deze vrij stabiel te werken. Op 

fiber

plaatsen waar al 5 jaar Fiber aanwezig is zal Proximus stelselmatig hun oude netwerk ( het kopernetwerk ) afbouwen. Dit wil wel zeggen dat op dit moment Scarlet hun klanten in die zones niet meer kan bedienen en ook aanraad om te kijken naar een andere provider.

Scarlet biedt binnenkort fiber aan.

De woordvoerders van Scarlet hebben wel al laten weten dat Scarlet aan het werken is aan een fiber aanbieding. Op die manier wil Scarlet beperken dat teveel klanten weglopen naar een andere provider. De dag dat Scarlet fiber aanbied zullen wij hierover ook berichten op deze website.

Onze mening over het fiberprobleem van Scarlet.

Op dit moment is het vooral Brussel waar klanten zullen moeten overstappen naar een andere provider. In mijn ogen goed gezien, want vele klanten in Brussel hebben een bepert budget en dat weten ze bij Proximus ook. Klanten zullen dus niet al te snel overstappen naar Telenet vanwege hun hogere prijzen voor internet tegenover Proximus. Hoe meer Scarlet klanten overstappen naar Proximus hoe beter voor hun. Wij kunnen aanraden om ook eens te kijken naar Orange. Orange is de budgetprovider van Telenet die ook goedkoper internet kunnen aanbieden dan Proximus en voor deze klanten vaak interessanter uitkomt.

2 thoughts on “Scarlet biedt geen fiber aan.”

  1. Vind het klote dat scarlet fiber ni ondersteund heb internet,tv,vaste telefoonlijn,gsm abonnemt ik denk dat ik toch overweeg proximus ik wil fiber kunnen gebruiken als ze in kort de fiber kabel leggen

    1. Dit heeft uiteraard met marketing te maken. Er zijn heel wat providers zoals Scarlet die gebruik maken van het Proximus netwerk. Met dat providers zoals Scarlet veel goedkoper zijn gaat Proximus er ook voor zorgen dat ze niet hetzelfde kunnen aanbieden. Anders zou er geen enkele klant meer overblijven bij Proximus.

      Over enkele jaren zal Scarlet ook wel fiber gaan aanbieden, echter zal het altijd wat minder zijn dan bij Proximus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *