prijsverhoging proximus

Prijsverhoging Proximus.

Elk jaar kom je dezelfde artikels tegen in de krant. Proximus heeft zijn prijzen weer naar boven gepusht en hun klanten moeten mee of ze dit nu willen of niet. De reden die hier vaak voor wordt gegeven is dat Proximus blijft investeren in hun netwerk en dat deze kosten moeten verhaald worden in het aanpassen van hun abonnementen. Langs een kant logisch, maar uit ervaring weten wij ook dat Proximus hun oude centrales hiermee kan 

prijsverhoging proximus

sluiten wat voor hun een enorme kostbesparing is. Is deze kostbesparing dan niet voldoende om hun kosten voor het nieuwe netwerk te garanderen? Wat een feit is is dat Proximus de grootste internet provider is in België en met deze machtspositie kunnen zij uiteraard hun prijzen makkelijk elk jaar naar boven duwen. Wat kunnen wij als consument hier tegen doen?

Betaal jij niet teveel voor jouw Proximus diensten?

Vele klanten klagen dat hun Proximus factuur aan de hoge kant is en dat deze maar blijft stijgen. Of je nu al jaren klant bent bij Proximus of niet, je zal niet snel een vermindering in factuur ontvangen. Daarom is het belangrijk om eens in kaart te brengen waarvoor je eigenlijk allemaal betaald en of je hier niet wat in kan gaan snoeien. De grootste kost is jouw internet factuur. Vele klanten nemen het duurste pakket omdat ze dan sneller internet en onbeperte download krijgen, maar heb je dit wel echt nodig? De eerste test die je eens zou moeten doen is kijken of je wel effectief een hoge downloadsnelheid krijgt. Verbind jouw toestel ( smartphone, tablet, laptop ) eens met de wifi, ga naast jouw modem staan en doe een speedtest op speedtest.net. Nu weet je wat jouw Proximus lijn aankan qua snelheid. Is dit een pak lager dan wat op de website staat ( is zo bij vele klanten ) dan heb je al niet een optimale internet lijn. Kijk vervolgens of een goedkoper internet abonnement meer snelheid kan bieden dan wat jouw lijn in huis aankan. Is dit meer dan kan je perfect een lager abonnement nemen en dezelfde snelheid ontvangen welke je nu al hebt. Het enige wat meestal ook mee naar beneden gaat is het download limiet. Log hiervoor in op Proximus en bekijk wat jij ongeveer verbruikt per maand. Is dit minder dan de downloadlimiet van een goedkoper internet abonnement dan kan je zonder enig verlies van kwaliteit minder betalen met een goedkoper abonnement.

Op vlak van TV valt er ook veel te besparen. Een TV abonnement kost toch ook wat en tegenwoordig kan je naar alle grote Vlaamse zenders gratis kijken via het internet. Met behulp van een chromecast kan je vervolgens deze TV programma’s streamen naar jouw TV zonder enige kost van een TV abonnement. Hier valt zeker veel in te besparen.

Heb jij niet teveel Boosters in huis? De boosters van Proximus hier je per maand aan €5 per booster. Weet je dat je voor een €50 een booster kan kopen bij een ander bedrijf? Haal je boosters uit het abonnement en bespaar weer op maandelijkse kosten.

Veel besparen met een andere internet provider.

Proximus en Telenet zijn de 2 grootste maar ook duurste providers in België. Zij hebben ook budget providers waar je wat minder krijgt maar dan ook heel wat minder betaald. Ben je tevreden van jouw Proximus internet, maar worden de kosten wat te hoog voor jou? Dan raden wij aan om eens te kijken naar Scarlet. Scarlet is de budget provider van Proximus die met dezelfde lijn werkt. Sinds kost bied MobileVikings ook internet in huis aan welke ook een budget provider van Proximus is. Dit wil dus zeggen dat zij gebruik maken van dezelfde internet lijn die jouw huis binnen komt.

 
Ben je niet tevreden over de kwaliteit van jouw Proximus internet, dan kan je eens kijken naar Telenet en zijn budget providers zoals Orange. Zij werken met een andere lijn om internet in huis te kunnen aanbieden. Door over te stappen naar een budget provider zal je al heel wat minder betalen op jouw maandelijkse factuur. Weet wel dat je bij budget providers vaak een wat lagere snelheid krijgt en wat minder aanbod in zenders. Ben jij geen gamer of stream je niet regelmatig dan zal je niet veel hinder ondervinden van een vermindering in snelheid en tv aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *