beste internet provider

Beste provider België

Welke is nu de beste provider in België? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld, maar hier is niet direct 1 juist antwoord voor. Iedereen gebruikt internet op een andere manier. Voor elke toepassing heb je een andere provider die hiervoor de beste is. Om nu te weten wat voor jou de beste provider in België is moet je jouzelf enkele vragen stellen.

beste internet provider

Waar moet ik rekening mee houden?

De eerste belangrijke vraag die je jezelf moet afvragen is: Hoeveel personen zitten tegelijk op internet in huis en wat doen ze hiermee. Iemand die alleen woont verbruikt heel wat minder internet dan wanneer een gezin van 4 personen tegelijk op het internet zit, dat is vrij logisch. Ook moet je nagaan wat alle familieleden dan juist doen op het internet. Op Facebook rondsurfen, je mails beantwoorden en betalingen uitvoeren via internet zijn geen grote verbruikers. Wanneer je online aan het gamen bent of een film of serie aan het streamen bent is je verbruik een pak hoger. Heb jij een familie waarvan de ouders ’s avonds TV kijken en waarbij de zoon boven aan het gamen is en je dochter een Disney movie aan het streamen is, dan is je actief verbruik een pak hoger. Heb jij vervolgens een tragere internet providers ga je problemen ondervinden. 

Welke provider bied wat aan?

Simpel uitgelegd komt het erop neer dat je in België op dit moment 2 internet providers hebt en een nieuwe die in opkomst is. Het gaat over Telenet, Proximus en Starlink van Elon Musk dat aan het opkomen is. Je hebt nog andere providers zoals Scarlet en Orange die ook internet aanbieden. Om dit te doen huren zij de diensten van ofwel Telenet ofwel Proximus. Deze providers bieden een lager tarief aan dat de grote providers, maar de kwaliteit is ook wat minder. Heb jij de maximale kwaliteit niet nodig, dan is voor jou de beste provider waarschijnlijk Orange of Scarlet. Vele willen de snelste provider hebben in huis, maar dit is vaak niet de beste oplossing. Woon jij alleen en neem jij de snelste lijn van Telenet, dan kan jij bijvoorbeeld makkelijk 10 films tegelijk streamen. Maar wat ben je hiermee als je alleen woont. Waarom zou je dan zoveel betalen als je dit niet nodig hebt? Met een lagere snelheid doe jij nog altijd alles wat je zou willen tegen een goedkopere prijs.

De verschillen tussen de providers.

Eerst en vooral moeten we een vergelijking maken tussen Telenet vs Proximus. Telenet bied wat sneller internet aan, maar is dan weer ook duurder. Telenet werkt met de Coax kabel en Proximus met de telefoon kabel. Ben je een gamer of wordt er veel gestreamd, dan raden wij eerder Telenet aan. Anders is voor jou Proximus de beste provider.

Vervolgens moeten we ook gaan naar Orange vs Telenet. Orange werkt met dezelfde kabel als Telenet maar bied wat trager internet aan evenals wat minder TV zenders. Wordt er niet veel verbruikt in huis en kijk je niet naar buitenlandse zenders, kijk dan zeker eens naar Orange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *