Info Starlink internet

Info over Starlink internet.

Sinds kort is er een nieuwe internet provider op de markt die internet aanbied, Starlink. Zoals je al wel weet is Elon Musk niet enkel bezig met zijn Tesla wagens en Space X avonturen, maar ook Starlink begint stilaan op zijn pootjes te staan. De bekende satelliet treinen die je al wel hebt gezien op TV die Elon Musk in een baan rond de aarde brengt zorgen ervoor dat Starlink internet kan aanbieden aan klanten. Op dit moment hangen er

Info Starlink internet

1500+ satellieten rond de aarde en het doel is om er nog heel wat bij te steken. Er zijn vergunningen voor 12.000 satellieten en nog eens een optie voor een uitbreiding van 30.000 extra satellieten. Hoe meer satellieten, hoe stabieler en sneller het internet zal worden in de toekomst.

Starlink beschikbaar in betafase.

Op dit moment is het mogelijk om Starlink te bestellen, echter nog niet in elke regio. Ga zeker eens naar de website van Starlink waar je jouw adres kan ingeven om te kijken of Starlink bij jou beschikbaar is. De kosten zijn op dit moment wel het grootste struikelblok voor velen. Wanneer je Starlink besteld krijg je een antenneschotel opgestuurd met deftige handleiding. De schotel zelf moet je aankopen aan €499. De verzendkosten zijn €59 en de maandelijkse kosten voor internet zijn €99/maand. Dit maakt Starlink op dit moment de duurste internet aanbieder in België. Vele geven aan dat Starlink nooit zal aanslaan in België, maar hier denk ik toch anders over.

starlink internet

Voor wie is Starlink interessant?

Zoals je hierboven kan lezen is Starlink zeer duur, maar toch denk ik dat er een grote markt valt te bereiken voor Starlink. In eerste instantie wil ik aangeven dat Starlink een volledige nieuwe speler is. Naar mijn idee zal de prijs en zeker de maandelijkse kosten zakken in de loop van komende jaren. Dit zal al veel teweeg brengen voor mensen die graag internet van Starlink willen aanschaffen. Tevens geeft Elon Musk ook aan dat Starlink vooral interessant zal zijn voor mensen buiten de steden waar geen goede 4G evenals kabel is. In België zijn er veel mensen die op de buiten wonen waar internet zeer traag is en niet sneller zal worden door een te trage kabel in straat. Voor deze mensen zal Starlink zeer interessant worden om snel internet te krijgen. Tevens voor mensen met campers is het zeer interessant om een schotel op hun camper te installeren en altijd internet bij te hebben. 

Hoe snel is Starlink internet?

Op dit moment bied Starlink internet aan tot 150mbps en een upload van 40mbps. Let op, dit zijn de maximale snelheden. Wij horen van de beta testers dat de snelheid enorm piekt wat ook logisch is doordat de satellieten overvliegen. Hoe meer satellieten er zullen zijn, hoe constanter de internet snelheid zal worden. Elon Musk geeft ook aan dat dit jaar de snelheid nog zal opgekrikt worden naar 300mbps. Dit wil zeggen dat Starlink al bijna de snelste internet aanbieder zal gaan worden in België. Allemaal veel belovende technologie die de toekomst qua internet enorm zal aanpassen. Wij kijken alvast uit naar de verdere uitrol van het Starlink netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *