internet snelheid testen

Internet snelheid testen.

Jouw internet testen zoals het hoort. Dit alles leer je op deze pagina. Hierboven staat een internet snelheid tester welke zeer simpel in gebruik is. Het enige wat je moet doen is op de Start knop klikken en vervolgens zal de meter jouw download en upload snelheid meten. Hoe hoger deze is des te beter jouw internet is. Is jouw meting aan de trage kant ( onder de 25 Mbps upload ) dan moet je toch eens kijken wat het probleem kan zijn. 

Trage internet snelheid gemeten. Wat te doen?

Heb je een lage internet snelheid? Dan zijn er 2 mogelijke oorzaken van het probleem. De eerste is dat er een storing zou zijn bij de provider. Dit gebeurt zeker en vast maar de meest voorkomende fout van traag ligt meestal bij jouzelf. De meeste mensen hebben last van trage wifi in huis. Het eerste wat je moet doen is kijken wat de snelheid is van jouw internet waar je jou nu bevind. Dit kan je doen door hierboven op de startknop te klikken. 

internet snelheid testen

Schrijf de upload waarde op en ga nu met jouw draadloos toestel naar de modem. Wanneer je naast jouw modem staat moet je dezelfde test nog eens opnieuw doen. Merk je nu dat jouw wifi een heel pak sterker is dan ligt het probleem in huis. Dit kan je voorkomen door wifi problemen op te lossen met wifi versterkers. 

Wat is de download en upload snelheid ?

Heb je hierboven jouw internet snelheid gemeten dan krijg je 2 waardes. De download en upload snelheid van jouw internet. De belangrijkste waarde is jouw download snelheid. Dit is de snelheid waarmee je rondsurft op het internet, hoe snel in feite jouw internet een pagina download. Meet je een hoge snelheid ( 100 Mbps + ) dan ga je nooit problemen ondervinden. Meet je lage snelheden ( – 25 Mbps. ) dan ga je wel eens problemen ondervinden. De upload snelheid is van minder belang. Dit is de snelheid waarmee jouw internet dingen terugstuurt naar het internet. Denk maar aan een skype gesprek waarmee je videobeelden doorstuurt naar anderen. Geven anderen aan dat jouw videobeelden vaak blijven haperen dan heb je te trage upload. Dit komt zelden voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *