prijsverhoging telenet

Prijsverhoging Telenet

Elk jaar hoor je wel van een prijsverhoging bij Telenet met de bekende woorden dat ze elk jaar veel investeren in hun netwerk en dat hierdoor de kosten oplopen. Het klopt dat Telenet investeert in hun netwerk maar toch zijn vele klanten het niet eens dat zij altijd de dupe moeten zijn. Zeker wanneer je kijkt naar internet prijzen in onze buurlanden valt het op dat wij 

prijsverhoging telenet

als Belgen enorm veel betalen voor ons internet evenals is het ook vrij bekend dat Telenet met te investeren in hun netwerk hun maandelijkse kosten naar beneden krijgt met een zuiniger netwerk.

Wat kan je zelf doen tegen deze prijsstijgingen?

Als klant kan je geen goedkopere prijs afdwingen bij je internet provider ook al ben je er al jaren klant. Wat je wel kan doen is je factuur eens grondig bestuderen en vergelijken of je niet teveel betaald. Vele klanten hebben het sterkste internet abonnement, maar hierin vergissen zeer veel mensen hun. Klanten zien op de site van Telenet snelheden en download limieten staan en willen hier graag het beste en duurste pakket van. Echter wanneer je gaat kijken naar wat je in realiteit verbruikt zouden enorm wat klanten beter af zijn met een kleiner abonnement. Het eerste wat je eens zou moeten doen is je verbinden op de Wifi van jouw huis en doe vervolgens een speedtest naast jouw modem. Zorg dat jouw 4G uitstaat voor deze test. Je ziet nu de snelheid die je internet lijn haalt bij jou thuis. Zeer veel klanten halen een veel lagere snelheid dan wat op de site staat. Snelheden op de site van Telenet zijn de meest optimale snelheden wat vele klanten gewoon hun internet lijn in het straat gewoon niet kan halen.

Vervolgens log je eens in op Telenet zelf om jouw download verbruik je checken per maand. Vele zullen zien dat deze niet al te hoog is, zeker niet wanneer je niet streamt. Ga vervolgens eens kijken welke snelheid maximaal wordt aangeboden bij een lager abonnement en welke download limiet erbij hoort. Merk je dat jouw maximale snelheid in huis lager is dan de maximale snelheid van een lager pakket + als je merkt dat jouw download limiet lager is dan de limiet die je krijgt bij een lager abonnement dan kan je perfect zakken van abonnement en geen enkel verschil merken

Nog meer geld besparen op Telenet?

Het meeste geld kan je besparen door te veranderen van provider. In België is het bekend dat Telenet de duurste provider is op vlak van internet. Andere providers zijn allemaal goedkoper en je hebt dan nog eens budget providers die goedkoop internet kunnen aanbieden. Ben je tevreden van de kwaliteit van jouw Telenet lijn, maar vind je dat je veel te veel betaald? Dan zouden wij aanraden om eens te kijken naar Orange. Orange werkt met dezelfde lijn als Telenet maar plaats er een andere modem op. Neem je er TV bij krijg je net wat minder zenders dan bij Telenet, maar dit zijn dan ook zenders waar bijna niemand naar kijkt. De vele kleine Duitse, Nederlandse en Engelse zenders bijvoorbeeld. Vaak leggen ze de snelheid van deze lijn ook iets lager, maar voor bijna geen enkele klant valt dit op tenzij je een extreme streamer en gamer bent.

Ben je niet tevreden over de internet lijn van Telenet op vlak van kwaliteit, dan raden wij aan om te kijken naar Proximus. Qua prijsverschil is er niet zeer veel verschil tussen deze 2 grootmachten, maar ook voor Proximus bestaan en budget providers. Zo is Scarlet de budget provider van Proximus en sinds kort bied MobileVikings ook internet aan in huis welke een budget provider is van Proximus. Zeker de moeite om ook eens te bekijken en heel wat geld te besparen op jouw internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *