proximus 5g

Proximus start met 5G.

Vanaf 1 April 2020 bied Proximus als eerste internet provider op de markt 5G aan. Dit zijn de eerste stappen dus nog niet overal zal 5G aangeboden worden. Proximus heeft zelf een kaart online gezet waar ze allemaal 5G gaan aanbieden in België vanaf 1 April. Het valt vooral op dat de grootsteden zoals Brussel, Gent en het meeste van Antwerpen geen 5G zullen hebben. Dit komt vooral door de licenties die nog niet binnen zijn

proximus 5g

om in deze steden 5G uit te brengen. Op dit moment wordt 5G door Proximus aangeboden over hun sterk 4G netwerk, maar in de toekomst zal dit nog vele malen versterkt worden. Wil je zelf het 5G netwerk van Proximus gebruiken? Kijk en vergelijk dan zeker eens jouw gsm abonnement op onze website of ga direct naar Proximus.

Wat meer informatie over 5G.

5G staat voor de 5de generatie mobiel internet en is dus de opvolger van het nu meest gebruikte 4G. Het grote verschil is vooral de internetsnelheid die fors naar boven kan met het 5G netwerk. Waar we nu 50 a 100Mbit per seconde kunnen halen met het 4G netwerk gaan we naar makkelijk 1000Mbit kunnen gaan met het 5G netwerk. 

In de praktijk gaat dit ook veel voordelen met zich meebrengen. Denk maar bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s. Deze zijn allemaal verbonden met het internet en communiceren nu met het 4G netwerk. De overdracht van communicatie ligt rond de 50 milliseconde en met het 5G netwerk zou dit zelf naar 1 milliseconde kunnen gaan.

Vele mensen hebben een zeker schrik voor het 5G netwerk en dan vooral omdat dit schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Het 5G signaal is niet schadelijker voor een mens dan het 4G signaal. 

Op dit moment zijn er nog niet veel smartphones die het 5G netwerk aankunnen. Wil je gebruik maken van 5G, kijk dan zeker eerst na of jouw toestel dit wel aankan. De nieuwste toestellen kunnen normaal 5G al aan.

Enkele smartphones met abonnement die 5G aankunnen.

Proximus bied zelf heel wat smartphones met abonnement aan op hun website en in hun winkels. Hieronder kan je enkele toestellen vinden met abonnement welke 5G ondersteunen. Op hun site staan er nog heel wat meer.

OnePlus

Samsung Galaxy S10

Iphone 11

€199

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *