wifi booster proximus

Booster van Proximus werkt niet.

Heb je geen internet kabel naar jouw Tv lopen of heb je ergens te trage wifi? Dan zal Proximus jouw een wifi Booster aanraden. Deze is te huur voor €2.49 per maand. Er wordt door veel van onze lezers gevraagd of je deze ook kan kopen, maar dit is niet het geval. Ze zijn enkel te huur bij Proximus.

wifi booster proximus

Mijn wifi booster van Proximus werkt niet naar behoren.

proximus wifi booster

Deze Booster maakt verbinding met de wifi van jouw modem en zal vervolgens jouw wifi versterken evenals 2 UTP uitgangen aanbieden waar je een internetkabel kan op aansluiten. Echter in een kamer waar je helemaal geen wifi hebt zal deze wifi booster van Proximus ook niet werken. Wanneer de booster geen signaal ontvangt kan deze het signaal ook niet versterken.

Vooral storingen op Tv hebben vaak te maken met draadloze oplossingen die niet naar behoren werken. Werkt jouw internet stabiel maar heb je veel last van Tv storingen en heb je een draadloze oplossing zoals de wifi Booster? Dan zal het probleem hoogstwaarschijnlijk aan deze draadloze oplossing liggen. Dit kan verholpen worden door een technieker van Proximus, maar wanneer jouw wifi dekking te slecht is in huis, dan zal ook een technieker dit niet direct kunnen oplossen. De goede oplossing ligt dan bij de PLC oplossing. Dit bood Proximus vroeger aan, maar nu niet meer. Echter kan jijzelf wel PLC oplossingen aanschaffen in de lokale internet winkel of op Bol.com.

Storingen zelf oplossen met PLC's.

wifi booster proximus

Een PLC is ook een draadloze oplossing, maar werkt op een andere manier. Wanneer je een PLC oplossing aanschaft heb je 2 bakjes gekocht die je in een stopcontact kan steken. Het eerste bakje steek je bij de modem. Onderaan het bakje kan je een internet kabel steken. Deze steek je in het bakje en vervolgens in de gele poort van de modem. Nu heb je dit eerste bakje internet voeding gegeven. Het 2de bakje kan je steken waar dan ook in huis en hier vervolgens een internet kabel in steken en hier je Tv of vaste computer mee voeden. 

proximus wifi booster

Ook hier heb je oplossingen voor wifi voor. Je hebt ook PLC’s die wifi versterken. Deze bakjes zijn wel duurder, maar zullen vervolgens ook een sterk wifi signaal geven in kamers waar slechte wifi was. Het grote voordeel van al deze bakjes is dat ze werken via jouw elektriciteitsnet en dus een veel verder bereik hebben dan de Booster van Proximus evenals dat je ze 1 malig kan aankopen in plaats van huren zoals de wifi Booster van Proximus.

PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

Wifi PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

De Proximus wifi booster alsnog in dienst krijgen.

Er is wel een mogelijkheid om je Proximus wifi booster alsnog in dienst te krijgen. Heb jij een kamer waar de wifi slecht is. Heb je in die kamer een Proximus wifi booster geplaatst en is het signaal rood? Dan zal daar je wifi amper tot niet versterkt worden. De reden hiervan is dat het signaal van de modem te zwak is om dit signaal te versterken. M.a.w. staat jouw Proximus wifi booster te ver van de modem. Nu is er wel een manier om dit op te 

wifi booster proximus

lossen. Aan de achterkant van de Proximus wifi booster kan je een knop vinden. Standaard staat deze op Auto wat betekend dat deze wifi booster met de modem zal verbinden. Het is ook mogelijk om 2 Proximus wifi boosters aan te schaffen waarvan je wifi booster 1 met de modem verbind en wifi booster 2 verbind je met wifi booster 1. Op die manier kan je zover in huis gaan als je wilt. Hiervoor moet je wifi booster 1 wel op Repeater zetten en vervolgens klik je op de WPS knop. Er zal een lampje op jouw wifi booster beginnen knipperen en vervolgens ga je op de WPS knop van jouw modem klikken. De verbinding tussen booster 1 en de modem is nu opgezet. Heb je een groen signaal op booster 1, dan kan je booster 2 gaan plaatsen in de ruimte waar je slechte wifi hebt. Deze moet op auto staan en vervolgens klik je op de WPS knop van wifi booster 2 en vervolgens klik je op de WPS knop van wifi booster 1. Op die manier stuurt jouw modem het wifi signaal naar wifi booster 1 en wifi booster 1 stuurt deze vervolgens door naar wifi booster 2. Op deze manier kan je alsnog je wifi boosters in dienst krijgen. Echter ben ik dan zelf meer een voorstander van bovenstaande PLC wifi oplossingen. Deze zijn veel stabieler.

Veel voorkomende Wifi booster problemen bij Proximus.

Een veel voorkomende probleem met de Proximus Wifi Boosters is dat hij met regelmaat zijn connectie verliest. Zeker wanneer de Booster ver van de modem staat en het binnenkomend signaal al niet sterk is zal deze extra veel zijn connectie verliezen. Het laatste lampje brand het best groen. Brand deze oranje zal deze nooit op volle kracht kunnen werken evenals wanneer deze rood brand zal deze gewoon niet functioneren.

Een ander probleem van de Proximus wifi booster welke regelmatig gemeld wordt is dat alle lichtjes goed branden, maar dat hij geen wifi versterkt. Wij raden altijd aan om eens naar speedtest.net te gaan en je snelheid te meten. Eerst moet je deze meten bij de modem om te kijken wat de modem van snelheid uitzend. Ga vervolgens naar jouw wifi booster en meet daar de snelheid. Versterkt hij amper tot niet kan je best eens de wifi booster resetten via de knop achteraan ( met een tandenstoker of dergelijke ) en stek vervolgens opnieuw de wifi booster in. Druk eerst kort op de WPS knop van de Proximus wifi booster, de WPS knop zal beginnen pinken evenals het 5.0 signaal van de wifi booster. Druk vervolgens op de WPS knop van jouw modem en het 5.0 signaal is vervolgens ingesteld op de booster. Wacht tot alle lichtjes weer aangaan en druk vervolgens voor +- 10 seconden op de WPS knop van de wifi booster. De WPS knop zal weer beginnen pinken en ditmaal zal het 2.4 signaal beginnen pinken op de wifi booster. Druk weer op de WPS knop van de modem en de wifi booster is volledig correct verbonden.

 

4 thoughts on “Booster van Proximus werkt niet.”

 1. Beste
  Heb een wifi booster(proximus) maar deze werkt niet naar behoren (tv)
  Woon in app dat vol zit met betondraad.
  De afstand tussen modem en booster is ong 15m.
  Zoek nog steeds naar de beste oplossing
  Grt

  1. Met de wifi booster van Proximus heb je regelmatig problemen bij dikke isolatie. Betondraad weerkaats ook enorm hard wifi signalen welke de problemen veroorzaken. In dit artikel geven wij ook enkele Wifi PLC adapters als voorbeeld bij bol.com. Deze werken op een heel andere manier. Je hebt hierbij 2 bakjes welke je in het stopcontact moet steken. Bakje 1 steek je bij de modem en verbind je met een internetkabel. Bakje 2 zet je waar je Wifi problemen hebt. Bakje 1 verstuurt het signaal naar bakje 2 via de elektriciteit in huis waarmee je veel verder geraakt. Veel succes !

  1. Goede vraag, het hangt er wat vanaf wat jouw wensen net zijn. Wij geven op deze pagina 3 soorten wifi versterkers weer via het elektriciteitsnetwerk. Alle 3 werken deze zoals het moet horen, heb ze zelf alle 3 al gebruikt. De linkse is goedkoper, maar de snelheid die eruit komt is minder sterk dan de rechter versterker. Ben je iemand die enkel wat op zijn Facebook, mails, websites bezig is heeft meer dan genoeg aan de linkse versterker. Ben je iemand die graag online spelletjes speelt of youtube/Netflixt streamt op de wifi, dan ben je veel beter af met de versterker aan de rechter kant. Veel succes met de keuze !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *