wifi booster proximus

Booster van Proximus werkt niet.

Heb je geen internet kabel naar jouw Tv lopen of heb je ergens te trage wifi? Dan zal Proximus jouw een wifi Booster aanraden. Deze is te huur voor €2.49 per maand. Er wordt door veel van onze lezers gevraagd of je deze ook kan kopen, maar dit is niet het geval. Ze zijn enkel te huur bij Proximus.

wifi booster proximus

Mijn wifi booster van Proximus werkt niet naar behoren.

proximus wifi booster

Deze Booster maakt verbinding met de wifi van jouw modem en zal vervolgens jouw wifi versterken evenals 2 UTP uitgangen aanbieden waar je een internetkabel kan op aansluiten. Echter in een kamer waar je helemaal geen wifi hebt zal deze wifi booster van Proximus ook niet werken. Wanneer de booster geen signaal ontvangt kan deze het signaal ook niet versterken.

Vooral storingen op Tv hebben vaak te maken met draadloze oplossingen die niet naar behoren werken. Werkt jouw internet stabiel maar heb je veel last van Tv storingen en heb je een draadloze oplossing zoals de wifi Booster? Dan zal het probleem hoogstwaarschijnlijk aan deze draadloze oplossing liggen. Dit kan verholpen worden door een technieker van Proximus, maar wanneer jouw wifi dekking te slecht is in huis, dan zal ook een technieker dit niet direct kunnen oplossen. De goede oplossing ligt dan bij de PLC oplossing. Dit bood Proximus vroeger aan, maar nu niet meer. Echter kan jijzelf wel PLC oplossingen aanschaffen in de lokale internet winkel of op Bol.com.

Storingen zelf oplossen met PLC's.

wifi booster proximus

Een PLC is ook een draadloze oplossing, maar werkt op een andere manier. Wanneer je een PLC oplossing aanschaft heb je 2 bakjes gekocht die je in een stopcontact kan steken. Het eerste bakje steek je bij de modem. Onderaan het bakje kan je een internet kabel steken. Deze steek je in het bakje en vervolgens in de gele poort van de modem. Nu heb je dit eerste bakje internet voeding gegeven. Het 2de bakje kan je steken waar dan ook in huis en hier vervolgens een internet kabel in steken en hier je Tv of vaste computer mee voeden. 

proximus wifi booster

Ook hier heb je oplossingen voor wifi voor. Je hebt ook PLC’s die wifi versterken. Deze bakjes zijn wel duurder, maar zullen vervolgens ook een sterk wifi signaal geven in kamers waar slechte wifi was. Het grote voordeel van al deze bakjes is dat ze werken via jouw elektriciteitsnet en dus een veel verder bereik hebben dan de Booster van Proximus evenals dat je ze 1 malig kan aankopen in plaats van huren zoals de wifi Booster van Proximus.

PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

Wifi PLC adapters die ikzelf gebruik en aanraad.

De Proximus wifi booster alsnog in dienst krijgen.

Er is wel een mogelijkheid om je Proximus wifi booster alsnog in dienst te krijgen. Heb jij een kamer waar de wifi slecht is. Heb je in die kamer een Proximus wifi booster geplaatst en is het signaal rood? Dan zal daar je wifi amper tot niet versterkt worden. De reden hiervan is dat het signaal van de modem te zwak is om dit signaal te versterken. M.a.w. staat jouw Proximus wifi booster te ver van de modem. Nu is er wel een manier om dit op te 

wifi booster proximus

lossen. Aan de achterkant van de Proximus wifi booster kan je een knop vinden. Standaard staat deze op Auto wat betekend dat deze wifi booster met de modem zal verbinden. Het is ook mogelijk om 2 Proximus wifi boosters aan te schaffen waarvan je wifi booster 1 met de modem verbind en wifi booster 2 verbind je met wifi booster 1. Op die manier kan je zover in huis gaan als je wilt. Hiervoor moet je wifi booster 1 wel op Repeater zetten en vervolgens klik je op de WPS knop. Er zal een lampje op jouw wifi booster beginnen knipperen en vervolgens ga je op de WPS knop van jouw modem klikken. De verbinding tussen booster 1 en de modem is nu opgezet. Heb je een groen signaal op booster 1, dan kan je booster 2 gaan plaatsen in de ruimte waar je slechte wifi hebt. Deze moet op auto staan en vervolgens klik je op de WPS knop van wifi booster 2 en vervolgens klik je op de WPS knop van wifi booster 1. Op die manier stuurt jouw modem het wifi signaal naar wifi booster 1 en wifi booster 1 stuurt deze vervolgens door naar wifi booster 2. Op deze manier kan je alsnog je wifi boosters in dienst krijgen. Echter ben ik dan zelf meer een voorstander van bovenstaande PLC wifi oplossingen. Deze zijn veel stabieler.

Veel voorkomende Wifi booster problemen bij Proximus.

Een veel voorkomende probleem met de Proximus Wifi Boosters is dat hij met regelmaat zijn connectie verliest. Zeker wanneer de Booster ver van de modem staat en het binnenkomend signaal al niet sterk is zal deze extra veel zijn connectie verliezen. Het laatste lampje brand het best groen. Brand deze oranje zal deze nooit op volle kracht kunnen werken evenals wanneer deze rood brand zal deze gewoon niet functioneren.

Een ander probleem van de Proximus wifi booster welke regelmatig gemeld wordt is dat alle lichtjes goed branden, maar dat hij geen wifi versterkt. Wij raden altijd aan om eens naar speedtest.net te gaan en je snelheid te meten. Eerst moet je deze meten bij de modem om te kijken wat de modem van snelheid uitzend. Ga vervolgens naar jouw wifi booster en meet daar de snelheid. Versterkt hij amper tot niet kan je best eens de wifi booster resetten via de knop achteraan ( met een tandenstoker of dergelijke ) en stek vervolgens opnieuw de wifi booster in. Druk eerst kort op de WPS knop van de Proximus wifi booster, de WPS knop zal beginnen pinken evenals het 5.0 signaal van de wifi booster. Druk vervolgens op de WPS knop van jouw modem en het 5.0 signaal is vervolgens ingesteld op de booster. Wacht tot alle lichtjes weer aangaan en druk vervolgens voor +- 10 seconden op de WPS knop van de wifi booster. De WPS knop zal weer beginnen pinken en ditmaal zal het 2.4 signaal beginnen pinken op de wifi booster. Druk weer op de WPS knop van de modem en de wifi booster is volledig correct verbonden.

 

12 thoughts on “Booster van Proximus werkt niet.”

 1. Beste
  Heb een wifi booster(proximus) maar deze werkt niet naar behoren (tv)
  Woon in app dat vol zit met betondraad.
  De afstand tussen modem en booster is ong 15m.
  Zoek nog steeds naar de beste oplossing
  Grt

  1. Met de wifi booster van Proximus heb je regelmatig problemen bij dikke isolatie. Betondraad weerkaats ook enorm hard wifi signalen welke de problemen veroorzaken. In dit artikel geven wij ook enkele Wifi PLC adapters als voorbeeld bij bol.com. Deze werken op een heel andere manier. Je hebt hierbij 2 bakjes welke je in het stopcontact moet steken. Bakje 1 steek je bij de modem en verbind je met een internetkabel. Bakje 2 zet je waar je Wifi problemen hebt. Bakje 1 verstuurt het signaal naar bakje 2 via de elektriciteit in huis waarmee je veel verder geraakt. Veel succes !

  1. Goede vraag, het hangt er wat vanaf wat jouw wensen net zijn. Wij geven op deze pagina 3 soorten wifi versterkers weer via het elektriciteitsnetwerk. Alle 3 werken deze zoals het moet horen, heb ze zelf alle 3 al gebruikt. De linkse is goedkoper, maar de snelheid die eruit komt is minder sterk dan de rechter versterker. Ben je iemand die enkel wat op zijn Facebook, mails, websites bezig is heeft meer dan genoeg aan de linkse versterker. Ben je iemand die graag online spelletjes speelt of youtube/Netflixt streamt op de wifi, dan ben je veel beter af met de versterker aan de rechter kant. Veel succes met de keuze !

 2. Als ik het goed begrijp kan ook hetvolgende; wij hebben een zwak wifi-signaal in de woonkamer. Daar is connectie via een plc-adapter naar de decoder. Als we daar een wifi-booster zetten en dan deze via een ethernetkabel verbinden met de plc, zal het wifi-signaal daar ook sterk(er) zijn? En dan via een andere ethernetkabel van de booster naar de decoder. Klopt dat wat ik hier zeg?
  Bedankt alvast voor je antwoord!!

  1. Hej Gert. Dat klopt wat je zegt. Het eerste wat ik zou aanraden is de UTP kabel van de PLC even in je laptop te steken en dan een speedtest uit te voeren. Hiermee weet je hoe goed je PLC werkt, want deze kunnen vaak wel lastig doen. Vervolgens kan je jouw booster verbinden met je PLC en instellen als wifi versterker. De snelheid die je gemeten hebt met je laptop zou in theorie ook uit jouw booster moeten komen. Weet wel, wifi geeft altijd wat verlies.

 3. Wi-fi booster V1 ontvangen van Proximus en al geinstalleerd . Dit ging tamelijk vlot. Ik heb wel mijn wifi moeten instellen naar 2,4 Ghz daar ik toestellen heb die enkel op 2,4 Ghz in te stellen zijn.
  Maar nu na twee dagen ligt de booster uit . Ik probeer deze terug in stellen op 2,4 Ghz wifi ,maar onmogelijk terug contact te maken .Nu heb ook de fiber bbox3v+ modem en de booster een reset gedaan en terug geconfigureerd naar automatisch wifi frequentie . Na reset enz. start de wifi booster terug op en na WPS herinstallatie is alles ok . Dan opnieuw enkel 2,4 Ghz activeren en na enkele minuten valt alles weer uit.

  1. Ik zou de wifi booster terug brengen naar Proximus en laten omruilen. Het kan ook zijn dat het signaal verstoord is door een stoorzender in huis, maar de makkelijkste manier om dit te controleren is door te testen met een ander toestel. Moest je een passende oplossing vinden mag je dit gerust laten weten. Veel succes.

 4. Ik gebruik al 10 j de plc adapters van Proximus . Nooit geen problemen gehad tot we nieuwe decorder voor tv kregen voor in de slaapkamer . Hebben wel door veel staal en beton in ons app heel slecht internet achteraan . Nu kunnen we al 14 dagen geen tv meer kijken in de slaapkamer . Technieker van Proximus is geweest en zei dat zelfs de booster geen oplossing is voor ons . De tlc moeten vervangen worden . Nu zouden we graag kopen waardoor ook ons internet wat versterkt wordt . Welke zou jij ons aanraden heb er van Devolo gezien maar als leek weet ik dan niet de WiFi 5 of 6 . Van Proximus zelf blijven we in de kou staan . Misschien kun jij mij raad geven . Alvast dank . Mvgr Juanita

  1. Hej Juanita. Het klopt inderdaad dat de techniekers van Proximus de befaamde PLC’s niet meer mogen plaatsen en enkel nog werken met boosters. Ikzelf was alles behalve fan van deze boosters en heel wat techniekers hadden dezelfde ervaring. Vanuit Proximus mochten er geen PLC’s meer geplaatst worden maar heb vele klanten aangeraden om zelf PLC’s te bestellen wat hun problemen in vele gevallen hebben verholpen. De grote reden ( volgens mij ) dat Proximus deze boosters niet meer wilt plaatsen is dat deze storingen geven wanneer je met zonnepanelen zit. Heb je deze niet dat heb ik hier nog nooit problemen op gemeten.

   Het verschil tussen Wifi 5 en Wifi 6 ligt in de snelheid. Zo kan Wifi 5 snelheden aan van 3.5Gbps ( 3500Mbps ) en Wifi 6 haalt dan weer snelheden tot 9.6Gbps ( 9600Mbps). Nu is er geen enkele provider die deze snelheid kan leveren, zelf nog niet in de geburen komt. Telenet gaat tegenwoordig tot 1Gbps en Proximus tot 300Mbps. Of je nu kiest voor een Wifi 5 of een Wifi 6, ze kunnen allebei hetzelfde versterken. Je kan niet meer versterken dan wat er binnen komt. Komt er dus 100Mbps binnen op de modem kan je elke kamer maximaal voorzien van 100Mbps.
   6

 5. Wij hebben een wifibooster van proximus maar hebben die niet nodig want het appartement is vrij klein. wij willen die afkoppelen maar kunnen dan geen tv meer kijken. hoe moet ik dat eigenlijk doen?

  1. Wanneer je modem dicht bij jouw decorder staat kan je deze het beste verbinden met een internet kabel. Dit is altijd de beste oplossing.
   Is dit niet het geval dan kan je ook altijd eens kijken voor een PLC wifi versterker. Deze kan je kopen en dan hoef je geen booster te huren bij Proximus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *