verschil tussen belgische en nederlandse providers

Belgische vs Nederlandse providers.

Internet providers zorgen ervoor dat je toegang hebt tot het internet. We maken er tegenwoordig allemaal dagelijks gebruik van en vinden een stabiele verbinding dan ook belangrijk. Het verschil tussen de aanbieders van België en Nederland is klein en heeft vooral te maken met de maandelijkse kosten.

verschil tussen belgische en nederlandse providers

Wat is een internet provider?

Een internetprovider is een leverancier die ervoor zorgt dat je toegang hebt op het internet. Het wordt ook wel internet service provider genoemdt. Je kunt ook de afkorting ISP gebruiken. In veel gevallen biedt deze dienstverlener ook andere diensten aan. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan webhosting en het leveren van e-mailadressen. Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van een internetprovider moet je vaak een abonnement afsluiten. Dit kan ook in combinatie met tv en telefoon. Internet is tegenwoordig in geen enkele huishouden meer weg te denken en wordt vrijwel door iedereen gebruikt. Zo gebruiken we het internet onder andere op onze smartphone, tablet, computer maar ook op de televisie zodat we gebruik kunnen maken van streamingdiensten als Netflix.

Verschillende soorten internet.

Wanneer je internet wilt afsluiten bij een provider is het goed om te weten dat er verschillende soorten internet zijn. Zo kun je onder andere gebruik maken van kabel internet, een optie dat veel wordt gebruikt. Ook is er glasvezel internet dat de laatste jaren in populariteit stijgt omdat het veel sneller is. Tot slot is er ook nog DSL internet maar dat wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt. Met onderstaande kennis kan je opzoek gaan naar het goedkoopste internet in België dat bij jouw wensen past.

Kabel internet.

Wanneer je kiest voor internet via de kabel zal de verbinding tot stand komen via de tv kabel. Het is internet met een stabiele verbinding. De snelheid zal hetzelfde blijven als het wordt gebruikt door meerdere apparaten. Wel is het zo dan de downloadsnelheid hoger is vergelijking met de uploadsnelheid. Kabel internet komt veel voor.

Glasvezel internet.

Wil je razendsnel surfen over het web, je favoriete films en series streamen zonder onderbrekingen en gamen zonder haperingen kies dan voor glasvezel internet. De data die de glasvezel overbrengt wordt verstuurd met behulp van lichtsignalen. Hierdoor kunnen er snelheden gehaald worden van maar liefst 2 Gbit/s. Dit geldt ook voor de uploadsnelheid.

DSL internet.

Met DSL internet wordt er verbinding gemaakt door een telefoonlijn. Je kunt er prima mee het internet op maar het kan wel voorkomen dat de verbinding langzamer wordt op het moment dat je niet dicht bij de telefooncentrale woont. Het kan daardoor ook gebeuren dat het internet regelmatig wegvalt. Doordat de snelheid en betrouwbaarheid niet altijd even optimaal is wordt deze optie steeds minder gebruikt en vervangen door één van de bovenstaande alternatieven.

Het verschil tussen Belgische en Nederlandse providers.

Het verschil tussen de internetproviders van België en Nederland is klein. Wat het meest opvalt op het moment dat je op zoek gaat naar de verschillen is de prijs die je maandelijks moet betalen om toegang te hebben tot het internet. Beide landen betalen een hogere prijs dan in overige Europese plaatsen.


Als je een internetabonnement afsluit in Nederland betaal je hier gemiddeld € 41,00 per maand voor. In België kost het iets meer en komt het bedrag rond de € 48,00 uit. Een verschil van € 7,00. De vergelijking is gemaakt met abonnementen die dezelfde snelheid aanbieden.

Het verschil tussen de Belgische internet providers.

In België is er wel wat verschil tussen de verschillende internet providers. Dit vooral op vlak van internet snelheid en de prijs. Zo zijn er heel wat verschillen tussen Proximus vs Telenet. Beide internet providers hebben hun eigen netwerk waar de snelheid het grootste verschil is. Ook zijn er verschillen tussen Orange vs Telenet. Ookal maakt Orange gebruik van het netwerk van Telenet, zij kunnen goedkopere prijzen aanbieden dan Telenet. Echter is de snelheid en het aanbod in TV wel wat minder dan bij Telenet. In vele gevallen valt dit verschil bij de gemiddelde mens zelf niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *